kezdőlap
képzéseink
- hol?
dokumentumok
E-mail címek
fényképek iskolánk életéből
támogatóink
Felvételivel kapcsolatos információkKépzéseinkBelügyi pályára orientáló képzés

Szakképzés

Esti tagozat

Belügyi pályára orientáló középiskolai képzés

 Gimnáziumi osztály

Szakközépiskolai osztály

 
Önvédelem óra  Ezen a szakon belül a Megyei Rendőrfőkapitánysággal,  a Katasztrófavédelmi Igazgatósággal és a Magyar Honvédséggel együttműködve, belügyi pályára orientáló képzést folytatunk, amit az érdeklődő tanulók katonai fakultáción egészíthetnek ki. Magas óraszámban tanítunk nyelveket (angol, német), testnevelést és számítástechnikát.

Ebben a programban szerepel még az, önvédelem, sítábor, úszásoktatás – jelentős intézményi támogatással.

  Az ECDL és a nyelvvizsgára felkészítés ingyenes, a jogosítvány megszerzése minden tanuló számára 50 %-ban támogatott (fenntartói döntéstől függően).

  11. évfolyamtól speciális rendészeti programot, illetve rendészeti szakelméleti és pályaorientációs gyakorlati képzést oktatnak a belügyi szervek előadói.

   Az érettségi után ki-ki a tanulmányi eredményétől és fizikai felkészültségétől függően készülhet rendőrtiszti vagy katonai főiskolára, illetve szakközépiskolába. (Illetve természetesen más továbbtanulási irányok is lehetségesek.)

Szakképző tagozat

   pék tanulók gyakorlati oktatásonIntézetünk – egyedüli iskolaként a megyében – képez élelmiszeripari szakmacsoportban  pék-cukrász, húsipari termékgyártó tanulókat.  Kiterjedt kapcsolatainkkal a régióban gyakorlatilag bárhol tudunk képzőhelyet ajánlani az ide jelentkező azon szakmunkásjelölteknek, akik a 9. és 10. osztály követelményeit nálunk teljesítik.

  Pék-cukrász szakmában a Pécsváradi Aranycipó Kft és  a Pécsi Sütőipari Zrt a legfontosabb partnerünk. A Pick Szeged Zrt pécsi gyáregysége (volt Délhús), a Pécsváradi Agrover Kft és Mohácson a Pikker Kft a húsipari termékgyártó szakmában biztosítja tanulóink számára a gyakorlati képzés lehetőségét. 

  Természetesen vállalkozókhoz is ajánljuk ki tanulóinkat – ahol a feltételek az oktatáshoz adottak. Szokássá vált az elmúlt években, hogy a gyakorlati képzőhelyek az utolsó évfolyamon szerződést ajánlanak a nálunk képzésben részesülő, megfelelő tanulmányi eredményt felmutató tanulóknak.

 Beiskolázásunk az egész megyére kiterjed!

 

Esti tagozat

A Kun László Középiskola tagiskolájaként intézményünkben esti tagozatos gimnázium működik. A képzési idő három év.